قسمت چهارم

در ادامه مطالب آموزش SQL حال به بحث دیدها (view) می پردازیم. دید در اصل یک جدول مجازی است که محتوی آن توسط یک پرس و جو تعریف می گردد. همانند جدول دید هم دارای سطر و ستونهایی می باشد. می توان به موارد زیر به عنوان مزایای دید اشاره کرد :

دیدها به کاربران اجازه میدهند تا بر روی داده هایی که نیاز دارند متمرکز شوند. بنابر این داده های غیر ضروری میتوان از دید خارج کرد. دیدها امنیت داده ها را نیز افزایش میدهند چراکه کاربر فقط داده هایی را می بیند که در دید وجود دارند.

دیدها به کاربران اجازه میدهند تا داده ها را به روشهای متفاوت مشاهد نمایند. دیدها میتوانند برای مبادله داده ها با سایر برنامه های کاربردی بکار روند.

و ....

ایجاد دید :

وقتی دیدی را ایجاد میکنید نام آن می بایست در بین نام جداول و دیگر دیدهایی که کاربر مورد نظر آنها را ساخته , یکتا باشد.در SQL Server 7.0 شما امکان ایجاد شاخص بر روی دیدها را نداشتید , لیکن این امکان در SQL 2000 اضافه شده است.

مراحل ایجاد یک دید :

1- erprise Manager را باز کرده و بر روی Databases کلیک کرده و پایگاه داده ای را که می خواهید دید در آن ایجاد کنید . باز کنید.

2- روی Views کلیک راست کرده و سپس گزینه New View... را انتخاب کنید.

3- در پنجره بعدی کلیک سمت راست کرده و گزینه Add Table... را انتخاب کنید.

4- دکمه های Table و یا Views جدول و یا دید های مورد نظر را انتخاب نمایید. و بر روی دکمه Add کلیک نمایید. این کار را برای تمام جداول و یا دیدهای مورد نظر تکرار کنید و سپس بر روی دکمه Close کلیلک نمایید.

در قسمت Column از پانل مشبک , ستونهایی را که میخواهید در دید به آنها ارجاع نمایید انتخاب کنید. اگر میخواهید ستونی در مجموعه نتیجه دیده شود گزینه Output متناظر با آن می بایستی حتما تیک داشته باشد.

در ستون Criteria شرط را بنویسید. چند شرط را میتوانید در ستونهای OR تکرار کنید. برای گروه بندی برروی ستون Criteria کلیک سمت راست کرده و گزینه Group By را انتخاب نمایید. در اینصورت شما قادر خواهید بود از توابعی همچون Sum استفاده کنید.

تذکر : اگر Group by را انتخاب کرده باشید. تمام شرایط که در ستون Criteria بنویسید به عنوان شرایط Having در نظر گرفته میشوند. برای اینکه این محدودیتها به شرط Where اضافه گردند , بر روی پانل مشبک متناظر کلیک کرده و از لیست مورد نظر گزینه where را بجای Group by انتخاب کنید.

تذکر 2 : در ستون Alias شما میتوانید یک اسم مستعار برای این ستون در نظر بگیرید.

برای دیدن نتایج دید بر روی علامت (!) کلیک نمایید.

توجه داشته باشید که ارتباط ها در صورتی برقرار میشود که کلیدهای خارجی بر روی جداول وجود داشته باشد. گرچه شما می توانید با انتخاب فیلد مورد نظر و حرکت ماوس در حالیکه کلیک سمت چپ را فشار داده اید مابین دو جدول ارتباط را برقرار کنید.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد